brilliant skin bahaya

Brilliant Skin Bahaya! Sudah Diharamkan KKM.

Brilliant Skin bahaya ke tidak? Ya bahaya. Sudah terbukti berbahaya kerana telah disenaraikan dalam produk kecantikan yang diharamkan oleh KKM pada 24 December 2019.

brilliant skin bahaya
Kenyataan KKM 24 December 2019. Muat Turun disini.

Ini 2 produk Brilliant Skincare yang telah diharamkan:

brilliant skin bahaya
Mengandungi Hydroquinone yang dapat menyebabkan kanser kulit

brilliant skin bahaya
Mengandungi Tretinoin & Hydrquinone yang dapat menyebabkan iritasi dan kanser kulit

Brilliant Skin bahaya? Ada Kelulusan KKM kot!

Sekali lagi admin ingatkan, tidak wujud kelulusan KKM dan KKM tidak pernah berikan apa-apa kelulusan kepada produk kosmetik termasuk skincare.

KKM salah uji (test) Produk yang Fake!

KKM tidak pernah mengambil sampel produk dari sumber yang tidak diketahui ya. KKM akan mengambil sampel sekurang-kurangnya 3 sampel daripada HQ produk tu, retailers (kedai jamu dan sebagainya) dan agent atau dropship produk tersebut selepas menerima aduan daripada pengguna mereka sendiri.

Jadi tiada isu KKM uji produk fake atau produk yang beracun tu adalah produk fake. Itu alasan yang tidak boleh diterima pakai kerana KKM tidak pernah membuat ujian produk fake. Jika KKM membuat ujian pada produk fake, sila saman KKM.

2 Produk je beracun, yang lain ok?

Kadang-kadang admin rasa pelik dengan orang kita ni. Memanglah ada pepatah, takkanlah dalam setandan buah pisang, semua busukkan? tapi ini adalah produk yang anda letak pada muka anda dan mampu menjejaskan kesihatan bukan makanan dimana busuk kita buang, yang elok kita makan kerana buah tersebut sudah tentulah 100% semulajadi tidak bercampur sebarang racun atau bukan produk!

Admin lihat penjual produk ni masih “in-denial” bahawa produk ini sudah terbukti mengandungi racun dan sebab itu admin buat pilihan tidak percaya produk seperti ini.

READ  Yanko Skincare Bahaya! Telah Diharamkan KKM.

Anda lihat krim kilo dibawah ini, dan bandingkan dengan produk Brilliant Skin ni. Apa pendapat anda? Komen dibawah.

close

🕶 Relax!

Get The Latest KKM Banned List of Cosmetics, Supplement & Medicine Straight to Your Mailbox For Free!

We’ll never send you spam or share your email address.
Find out more in our Privacy Policy.

10+ years Experience in Pharmaceuticals, Supplements, Medicines & Cosmetics. Spead the Awareness to enjoy healthy lives!

12 thoughts on “Brilliant Skin Bahaya! Sudah Diharamkan KKM.”

  1. Thanks for the info. Just bought this product.and lucku still searching some review of this product and found you here. Thanks

  2. I noticed my niece’s skin was so flawless but didn’t ask her what product she used. She came to me when she had breakout. I found out she was using Brilliant skincare. The product is basically just rubbish! We tried many products from local drug store to cure the breakout but nothing works. My sister lagi teruk, more than 5 years muka still tak bersih kesan dari pakai Dnars dulu. Never trust any local product! Kesan seawal 3 hari tapi bila dah tak berkesan muka tumbuh jerawat, nak hilangkan takes forever!

      1. Tak tahu nak kata mcm mna, tpi i dah pkai brilliant 2 year and dh stop 1 year Alhmdulillah muka still elok. Tkda breakout even dh stop tpi tu la muka smuanya berbeza kan. Ada yg tahan, ada yg tidak

        1. dia bukan masalah muka. Elok awak buat medical checkup. Luar maybe nampak elok, dalam tak tahu especially buah pinggang awak. Terang terang ada bahan beracun pun Alhamdulillah?

  3. maybe blh try treatment cream puteri ratu..produk ni bkn timbang kilo and mmg bebas kimia bahaya ..i guna and my skin getting better..it is local product..but hati ii yg fake ..better beli dari hq dia jaminan original and produk ni ada kat website kkm jugak jadi selamat digunakan😊hope it help

Leave a Reply