Beauty Wise Bahaya, Confirmed!

Beauty wise, ramai yang tanya admin bahaya ke tidak. Admin juga sudah menyuarakan bahawa produk ni sama macam brilliant skin dan packaging dia sebiji. Baca ni Beauty Wise Bahaya Ke Tidak? Baca ni! Masa tu admin tak ada bukti sebab tiada apa yang admin lakukan cuma admin berjaya menggunakan common sense admin sebagai manusia berakal …

Beauty Wise Bahaya, Confirmed! Read More »

Brilliant Skin Kini Diharamkan di Negara Asal

Brilliant skin admin pernah share bahawa ianya telah diharamkan di Malaysia kerana mengandungi racun berjadual. Baca ni Brilliant Skin Bahaya! Sudah Diharamkan KKM. Terbaru, Brilliant skin Essentials telah diharamkan oleh Negara asalnya iaitu Philippines. FDA Philippines telah memberi amaran kepada orang awam supaya tidak menggunakan produk ini kerana mengandungi bahan racun berjadual iaitu hydroquinone dan …

Brilliant Skin Kini Diharamkan di Negara Asal Read More »

forex trading

Laman Web Forex Trading Telah Disekat

Panas isu forex trading ni sampai kaki forex gaduh dengan kaki saham, kaki saham pun banyak bash kat dalam group-group mereka. Perkara ni dari 2 minggu lepas lagi admin nak bagi tau, tapi hari ni baru berkesempatan nak bagi tau. Hampir semua laman web berunsurkan forex trading telah disekat dan tidak boleh diakses dari sini …

Laman Web Forex Trading Telah Disekat Read More »

Tabita Skincare Bahaya! Telah Diharamkan.

Tabita skincare bahaya ke tidak? Ya bahaya. Tabita Skincare telah diharamkan oleh Health Sciences Authority (HSA) kerana mengandungi merkuri, hydroquinone dan tretinoin. Sumber: hsa.gov.sg Tabita Skincare Tiruan? Sekali lagi admin ingatkan, produk sebegini tiada kes atau isu tiruan. HSA telah menguji produk ini daripada sumber asal produk ini dan juga telah mengambil sampel daripada pengilang, …

Tabita Skincare Bahaya! Telah Diharamkan. Read More »