Forex Broker

3 TOP TRUSTED Forex Broker di Malaysia

Dalam banyak-banyak broker Forex kat Malaysia ni yang pernah admin cuba, 3 broker ni adalah paling mantap dari segi pemprosesan dokumen, Withdrawal (pengeluaran dana) & deposit dana.

Paling penting masa pengeluaran dana tu cepat sebab biasalah, ada orang dia nak pengalaman pertama dia merasa duit hasil untung trade secepat mungkin sebab nak belanja family makan besar kan? haha..

Oklah, ini antara TOP TRUSTED FOREX BROKER in Malaysia!

1. XM

Broker ni paling admin suka sebab servis dia mantap gilerr!!!

Dia ada cawangan kecil di Malaysia dimana dia punya staff memang pantas buat kerja. Proses pengeluaran tak sampai 10 minit duit dah masuk tak kira hari bekerja atau tidak.

XM Forex Trading Broker
Logo XM

Setakat ni admin dah withdraw lebih $10,000 usd dan semua ok. Tiada masalah, very trusted!

Cuma masalah dia ni bila time korang deposit guna kad, korang withdraw dia akan transfer amaun yang korang deposit ke kat kad korang dan balance dia akan transfer ke akaun bank korang.

So faham-faham je lah bila transfer duit antara kad ni. Dia nak clear berminggu dan ada yang makan bulan.

Pesanan admin, DEPOSIT GUNA ONLINE BANKING. Jangan guna kad!

Website: XM.com

2. FBS

Ini bahasa melayu tak semegah mana sebab kalau korang pakai malay, bahasa dia translate sebiji sebiji.

Logo FBS.com

So ada terms yang korang susah nak faham…guna je english..

Dia ni tak support withdrawal ke local bank account…dia pakai skrill, neteller dll..dia punya caj…

kalau withdrawal banyak, lagi nampak banyak caj dia..

READ  Asas Forex: Base & Quote (Buat Duit Dengan Forex)

Admin select dia no.2 sebab dia punya proses withdrawal dan deposit cepat (broker ke skrill). Customer service 24/7.

Admin penah withdraw lebih $1000 usd macam tu lah kat broker ni. Tiada apa-apa masalah.

Website: FBS.com

3. ETORO

eToro ni macam-macam korang boleh trade termasuk saham & cypto. Dia sama macam FBS juga withdrawal hanya boleh dilakukan menggunakan cuma beza dia ada wire transfer.

eToro Broker Forex
Logo eToro

Dia boleh withdraw ke credit atau debit card dan Paypal juga.

Dia punya dashboard agak kurang mesra sikit sebab first time admin nak cari kat mana nak edit password, tak jumpa.

Rupanya kat belah atas sebelah gambar profile.

Admin consider dia trusted sebab dia invest dalam iklan dia berjuta setahun. Syarikat dia pun besar dan boleh dipercayai.

Senang cerita, dia quiet popular la..hehe

Website: eToro.com

Kesimpulannya…

Korang carilah broker yang dipercayai yang memudahkan korang withdraw duit ke akaun bank tempatan.

Kalau jenis macam admin boleh tunggu duit sampai sebulan tak apa, tapi kalau jenis yang tak sabar nak pakai duit tu, elakkan pakai Broker macam FBS sebab memang nak tunggu duit clear tu berhari-hari, berminggu-minggu dan boleh jadi berbulan-berbulan.

Lagi-lagi amaun banyak. Fuh~macam-macam korang kena jawab dengan bank.

Penafian: Admin tak ada kena mengena dengan Broker Forex diatas. Admin cuba tulis pandangan dan pendapat admin melalui pengalaman admin sahaja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *