Kursus Wordpress

Kursus WordPress Yang Trusted & Terbaik

Kursus WordPress kalau kita Google memang ada banyak yang buat kursus WordPress…

Ada yang harga bawah RM500, bawah RM1,000 dan ada juga yang atas RM2,000!

Persoalannya, adakah mereka akan mengajar dengan teknik dan cara yang betul?

TOP 3 Kursus WordPress Yang Betul Betul Trusted & Terbaik!

1. Mu Dot My

Kursus WordPress Mu Dot My
Boleh claim HRDF tu…

Mu dot my ni adalah Syarikat yang berdaftar dengan Kementerian Kewangan Malaysia.

Senang cite dia ada MOF.

Sesuai untuk company diluar sana yang nak hantar pekerja belajar buat website atau landing page guna WordPress.

Sebab apa?

Sebab boleh claim HRDF.

Siap dapat Free 1 Tahun Domain Name & Hosting lagi tu.

Dia juga sangat sangat dipercayai kerana client dia semua dari badan kerajaan dan berkanun.

Modul pembelajaran dia juga agak lengkap dan bagus serta…

dia ada support after sales tu!

Lepas balik kursus WordPress tak faham lagi, boleh minta bantuan dari dorang.

Bestkan?

Klik sini untuk pergi ke Website Mu Dot My

2. Zahid Aramai

Kursus WordPress Zahid Aramai
Engineer Petronas pun reti WordPress?

Ok, yang ni saya kenal sangat mamat ni.

Dia ni Freelancer. Dia ni agak popular di Group Group WordPress dan dia ni poyo sikit tapi…

Dia sangat trusted dan skill dia tu terbaik.

Kenapa saya cakap macam tu?

Sebab client dia ni oversea aje memanjang. Jarang jarang local customer.

Maksudnya, kalau orang luar pun percaya pada dia, rasa-rasa korang?

Skill dia agak mantap dan dia ni juga digelar sebagai “Sifu Kelajuan”.

Website yang dia buat semua laju laju belaka.

Korang bakal belajar bina website WordPress yang laju, dan paling penting ikut Web Protocol.

Dia takkan ajar benda mengarut macam spam backlink untuk naikkan ranking di Google (SEO) dan…

ajar benda bukan bukan untuk bina website guna WordPress!

Klik sini untuk pergi ke Website Zahid Aramai

READ  Welcome to Xhanxeli Network, Web Design Company.

3. Hadee Roslan

Kursus WordPress Hadee Roslan

Last but not least, ini pun sangat dipercayai dan terbaik.

Bukan sebab dia orang kampung den…

Dia ni salah seorang Moderator dalam Group Kedai Kopi WordPress yang popular di Facebook.

Dia seorang Freelancer juga, banyak berkongsi ilmu tentang WordPress.

Mahir bab teknikal, security dan cache iaitu salah satu fungsi untuk lajukan web.

Dia ni kira otai lah antara 3 ni.

Otai masih berbisa…haha

Klik sini pergi ke Website Hadee Roslan

So itu sahaja ulasan saya tentang kursus WordPress yang boleh dipercayai dan terbaik.

Kalau rasa nak pergi kursus WordPress lain pun takpe, tapi tu lah..

takut belajar benda yang tak betul..

Apa Maksud Belajar Benda Tak Betul?

Ada pengajar mengaku ada CGPA 4.0 tapi ajarannya menyimpang.

Memang berkesan ranking di Google, tapi biasa tak lama mana pun.

Dia akan ajar kita spam backlink (link web kita) kat blog lain untuk dapatkan ranking.

ini adalah ajaran sesat dalam SEO.

Kita nak buat website biarlah ikut prosedur, baru boleh pakai lama.

Description web pun dia spam dengan keyword merapu dan orang tak boleh baca.

Contoh macam ni:

Spam Keyword
Ini kita panggil spam keyword…

Benda bawah ni web description dia guna meta keyword.

Untuk pengetahuan anda semua, meta keyword ni dah optional dan tak guna pun..

Memang web “boleh” ranking no.1 di Google tapi kena maintain selalu dan silap hari bulan..

bila bot Google Crawling, kena slap kedebum jatuh ke page lain atau terus hilang dari radar Google.

Bahaya ya tuan tuan cara macam ni..

Belajarlah daripada mereka yang pakar seperti Top 3 Kursus WordPress yang saya senaraikan diatas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *