3 Produk Berkesan Mencerahkan Kulit Muka

Ramai yang impikan kulit yang cerah, putih, gebu, flawless, glass skin & glowing. Bukan sahaja wanita, lelaki pun mempunyai keinginan yang sama pada zaman ini.

Tanpa membuang dan melengahkan masa lagi, dibawah adalah senarai TOP 3 PRODUK YANG SANGAT BERKESAN MEMUTIHKAN & MENCERAHKAN KULIT ANDA!

1. HIMALAYA Clear Complexion Whitening Day Cream 50ml

HIMALAYA Clear Complexion Whitening Day Cream 50ml
HIMALAYA Clear Complexion Whitening Day Cream 50ml

Krim siang pemutih oleh Himalaya Herbals ini mendakwa menjadikan kulit anda berseri. Ia mempunyai formula unik dan tidak berminyak yang disertakan dengan ekstrak herba.

Ia menjadikan kulit anda terhidrasi, mencerahkan kulit anda dengan mengurangkan bintik-bintik gelap dan pigmentasi, dan membersihkan kulit anda secara beransur-ansur.

Ia mengandungi ekstrak licorice, yang merupakan agen pencerah kulit semula jadi.

Pros

  • Ekstrak semula jadi
  • Mengandungi antioksidan
  • Diuji secara dermatologi
  • Bukan komedogenik
  • Tanpa minyak mineral
  • Tanpa paraben
  • Hypoallergenic
  • Tiada bahan kimia berbahaya

Cons

  • Menyebabkan kulit berpeluh
  • Menyebabkan kulit berminyak

Harga RM39.05 (20% off) di Lazmall Himalaya (Lazada).

Klik sini untuk beli di Lazada (Lazmall Himalaya)

2. Bluebell Daily Defence Moisturiser 30ml

Bluebell Daily Defence Moisturiser 30ml
Bluebell Daily Defence Moisturiser 30ml

Dengan SPF 30 PA+++ Dirumus terbaik untuk pelembab harian. Daily Defence Moisturiser Bluebell yang menyerap dengan cepat, menawarkan perlindungan SPF 30 untuk membantu melindungi kulit anda dari kerosakan dan penuaan kulit oleh sinaran UV matahari.

Ia melembapkan kulit, memudarkan jeragat dan mengurangkan bintik bintik hitam dan pigmentasi.

Ia juga mengandungi ekstrak licorice sama seperti HIMALAYA Clear Complexion Whitening Day Cream 50ml, yang merupakan agen pencerah kulit semula jadi.

Pros

  • Ekstrak semula jadi
  • Mengandungi antioksidan
  • Diuji di makmal SIRIM QAS
  • Cepat serap kedalam kulit
  • Bukan komedogenik
  • Tanpa minyak mineral
  • Tanpa paraben
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Hygienic
  • Broad-spectrum UV (Perlindungan UVA & UVB terbaik)
  • Travel-friendly packaging
READ  6 Cara Mendapatkan Kulit "Glass Skin" ala K-Beauty Secara Semulajadi!

Cons

  • Menyebabkan kulit sedikit berminyak
  • Bercapuk bila digunakan pada kulit gelap

Harga RM60.00 (Free Postage) beli dengan Pengedar Sah (Admin sendiri)

Klik sini untuk beli dengan admin terus.

3. Garnier Light Complete Night Cream 50ml

Garnier Light Complete Night Cream 50ml
Garnier Light Complete Night Cream 50ml

Cuba Garnier Light Complete Night Restore Cream yang baru, krim malam pemutihan lengkap dari Garnier dengan ramuan semula jadi. Kulit yang cantik tanpa cela.

Diperkaya dengan Pure Lemon Essence, Ekstrak Buah buahan Pengelupasan Semula Jadi, dan Ekstrak Long Dan dengan Vitamin C, formula memberi anda: membuang sel gelap, menampakkan kulit segar dan lebih cerah pada waktu pagi.

Pros

  • Mengandungi prebiotic yogurt & Vitamin C
  • Sangat ringan
  • Teksture lembut
  • Travel-friendly packaging
  • Cepat serap kedalam kulit

Cons

  • Tidak sesuai dengan kulit berminyak
  • Sedikit melekit

Harga RM21.90 (21% off) di Lazmall Garnier (Lazada)

Klik sini untuk beli di Lazada (Garnier Lazmall)

Yang mana satu lebih berkesan mencerahkan kulit muka?

Mencerahkan Kulit Muka
Anda suka kulit cerah atau gelap?

Admin dah try 3-3 produk ni. Himalaya agak berkesan lebih sedikit dari Bluebell tapi dia terlalu berminyak pada muka admin.

Bluebell pula kena kerap kali apply sebab dia punya tekstur agak ringan dan cepat meresap dalam kulit. So setiap 4 jam sekali admin akan apply macam guna sunscreen?

Haa yela, dia ada UVB dan UVB protection kan.

Garnier tu ngam pakai time malam kalau rumah ada aircond sebab bila bilik kita panas, krim dia akan rasa melekit dan sangat tidak selesa!

Admin penah aircond rumah admin problem, bila pakai bangun tidur rasa melekit!

Apa-apa pun terpulang pada kulit masing-masing. Lain kulit kulit lain reaksinyakan?

Selamat mencuba!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *